De MMF-industrie zit in een stroomversnelling naar duurzaamheid

Brussel, 9 december 2022 - In 2023 zal de meerlaagse modulaire vloerenindustrie de transitie voortzetten om beter te voldoen aan de marktvraag naar natuurlijke en duurzame producten.

Steeds meerduurzaamheidsoplossingen , met behoud van de productkwaliteit

Door de jaren heen is duurzaamheid een centraal element geworden in de productie van MMF-vloeren. De MMFA-leden verwelkomen deze transitie zonder dat ze hierbij de noodzaak uit het oog verliezen om een hoogwaardig, authentiek en duurzaam product te bieden. Daarom kiezen steeds meer producenten van MMF-vloeren voor duurzaam verkregen materialen.

Sommige producten zijn al een paar jaar aan een opmars bezig. Dit is het geval voor harde klikvloeren, die steeds populairder worden bij de consument dankzij hun eenvoudige installatie en onderhoud evenals hun recyclebaarheid.

Toenemende investeringen in onderzoek en ontwikkeling

Innovatie staat ook centraal in de activiteiten van onze leden, die blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling om innovatieve duurzame oplossingen te creëren voor de MMF-vloeren van morgen gedurende hun hele levenscyclus. Ze zijn voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën en materialen waarmee hun producten aan de vereisten van hun klanten op het vlak van duurzaamheid, waterdichtheid, hoge kwaliteit en esthetisch design voldoen.

Gezondheid is ook een belangrijk aspect van de vernieuwing die sommige leden doorvoeren. Dit betekent dat meer ruwe, natuurlijke materialen moeten worden gebruikt. De MMF-sector kijkt steeds vaker naar hernieuwbare materialen zoals kurk, hout, natuurlijke gommen en andere soorten vezels.

Moeilijke tijden vragen om geruststellende designs

Leven in een multi-crisis is op zijn zachtst gezegd niet gemakkelijk. Wereldwijde moeilijkheden doen ons verlangen naar eenvoudige, functionele oplossingen die door warmte en intimiteit worden gekenmerkt. Bovendien is de trend naar duurzaamheid doorgedrongen in zowel de esthetische uitstraling als het technische productontwerp.

Consumenten hebben aangegeven dat ze de band met de natuur in huis willen herstellen. Natuurlijke elementen maken een comeback. De vraag wordt gekenmerkt door een passie voor zachte houtontwerpen, rustgevende steeneffecten, zachte matte afwerkingen, rustieke patronen en subtiele knoesten en scheuren. Deze viering van traditioneel vakmanschap is een aanvulling op de grotere aandacht voor het milieu bij klanten en industrieën.

Het voorspelde kleurenpalet voor 2023 versterkt dit prachtige, rustige decor. Neutrale, lichte, leefbare kleuren zijn helemaal in – denk aan eenvoudige pastelkleuren, zachte grijstinten en warme aardetinten, allemaal met een natuurlijke matte afwerking. Eenvoudige vloeren laten de meubels schitteren en bevorderen de rustige sfeer waar de consument naar verlangt. In 2023 zullen MMF-vloeren nog authentieker aanvoelen. Daarnaast worden bredere plankformaten populairder om een meer rustgevende uitstraling in de kamer te creëren. Verder blijven de iconische visgraat-, chevron- en siervloeren de favoriete keuze van klanten met een modern interieur. MMFA heeft echt aan alles gedacht.

-/-

Over MMFA: De Multilayer Modular Flooring Association is een organisatie die de toonaangevende producenten van vloeren in Europa en hun leveranciers vertegenwoordigt. De vereniging werd in oktober 2012 in München, Duitsland, opgericht door zeven Europese vloerproducenten. Het management van MMFA is sinds november 2019 verhuisd naar Brussel.

Beeldmateriaal

image

© Amorim Cork Flooring: Amorim Wise cork pure

(191.60 Kb)

Download
image

© Egger: Comfort decors, living room

(1.22 Mb)

Download
image

© Hamberger Flooring: Disano Classic Aqua LA XL 4V Tabakeiche struk (tobacco oak)

(2.59 Mb)

Download
image

© Novalis: Classic is the look. Floor is the key feature of a room. It creates the canvas for statement furniture and home accessories. The classic elegant floor will help you achieve the noble style and atmosphere you want to create in a space.

(4.20 Mb)

Download
image

© USFloors: Kantara 50-LVREXL-2515

(4.39 Mb)

Download