MMFA ondersteunt het industrie-initiatief “Fluthilfe”. Leden doneerden vloermaterialen voor de slachtoffers van de ongekende overstromingen in Duitsland

Brussel, 21 september 2021 – De Multilayer Modular Flooring Association (MMFA) heeft vandaag aangekondigd dat haar leden hebben deelgenomen aan het project "Fluthilfe", dat tot doel heeft materiële ondersteuning te bieden bij de renovatie van de huizen die ernstig door de overstromingen zijn getroffen. Leden werden uitgenodigd om vloeren te doneren die centraal zijn gedistribueerd door een actiecomité in Euskirchen (Noordrijn-Westfalen).

Met grote droefheid zagen we de verschrikkelijke beelden van de overstromingen in Duitsland. Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers, hun families en hun dierbaren en we delen hun pijn. In het licht van deze ramp willen de fabrikanten van MMF-vloeren de bevolking steunen om hen te helpen hun huizen weer op te bouwen. Dit is slechts een druppel op een gloeiende plaat, maar het is onze plicht om de slachtoffers te helpen”, aldus Carl Ruland (Novalis).

Dit initiatief werd oorspronkelijk gelanceerd door Rüdiger Dicke, verantwoordelijk voor verkoop bij Unifloor, en Günter Bochenek, verkoopmanager bij Holz-Zentrum Schwab – Hockenheim, om de slachtoffers van de ongekende overstromingen in bepaalde Duitse regio’s te helpen. Het doel was om mankracht, machines en materiaal te leveren om de huizen te renoveren die nog veilig en bewoonbaar waren maar beschadigd waren door de overstromingen. Het bleek een echt succes: mensen stonden al vanaf 6 uur ’s ochtends in de rij en 60 auto’s stonden al twee uur voor openingstijd gereed.

Als gevolg hiervan steunden negen aangesloten MMFA-bedrijven – namelijk Egger, Forbo, Gerflor, Novalis, Selit, Tarkett, Ter Hürne, Tilo en Windmöller – het initiatief door producten te doneren die op 12 september centraal door het actiecomité zijn gedistribueerd. De gezamenlijke inspanning maakte het mogelijk om voor meer dan 30.000 m² aan vloerbedekking, 20.000 m² aan ondervloeren en ongeveer 30.000 lineair in plinten te verzamelen en te distribueren voor een winkelwaarde van één miljoen euro.

Een video van de solidariteitsactie is hier te bekijken: https://bit.ly/3CJ6cU3

Op 14 en 15 juli leidde de stortregen tot overstromingen in Duitsland, die verantwoordelijk waren voor de dood van 188 mensen. In de 151 getroffen gemeenten hebben duizenden mensen hun huis door het water zien verwoesten.

-/- 

Over MMFA: Multilayer Modular Flooring Association is een organisatie die de toonaangevende producenten van vloeren in Europa en hun leveranciers vertegenwoordigt. De vereniging werd in oktober 2012 in München, Duitsland, opgericht door zeven Europese vloerproducenten. Het management van MMFA is sinds november 2019 verhuisd naar Brussel.