MMFA verwelkomt Flooring Industries Ltd. en Servaco Product Testing – Joint Venture with VITO

Brussel, 12 mei 2020 – MMFA, de Multilayer Modular Flooring Association, is verheugd aan te kondigen dat Flooring Industries Ltd. zich heeft aangesloten bij de vereniging als geassocieerd lid, en dat Servaco Product Testing - Joint Venture with VITO, zich heeft aangesloten als ondersteunend lid.

De president van MMFA, Matthias Windmöller (Windmöller), verwelkomde beide organisaties bij de vereniging. Hij verklaarde dat “wij met Flooring Industries Ltd. en Servaco Product Testing – Joint Venture with VITO, die als geassocieerd lid resp. ondersteunend lid onze vereniging komen versterken, twee zeer bekwame organisaties in ons midden krijgen die onze expertise op het gebied van producttests en IP-middelen management voor vloertechnologieën zullen versterken.”

“Wij van Flooring Industries, zijn zeer verheugd om lid te worden van de MMFA. De vruchtbare samenwerking die uit ons lidmaatschap zal voortvloeien, zal ongetwijfeld zowel het bedrijf, de MMFA als onze collega’s ten goede komen”, aldus Bart van der Stockt, Managing Director bij Flooring Industries Ltd.

Marc Lor, Managing Director bij Servaco Product Testing – Joint Venture with VITO, verklaarde dat “het bedrijf de high-profile ledengemeenschap bij MMFA waardeert. Het is daarom vastbesloten om met zijn expertise op het gebied van het testen van productemissies een bijdrage te leveren aan de kennispool van de vereniging.”

Flooring Industries Ltd., ook actief als Unilin, division Technologies, beheert en exploiteert de innovatie en IP- middelen van de Unilin en Mohawk Group en beheert momenteel meer dan 2000 octrooien in meer dan 300 octrooifamilies. Het bedrijf kreeg wereldwijd erkenning, door de Uniclic-sluitingstechnologie binnen de bevloeringsindustrie te introduceren en in licentie te geven. Het is door de jaren heen innovatieve sluitingssystemen zoals Unidrop en Unizip blijven introduceren. De afgelopen 10 jaar heeft het zich ook sterk geconcentreerd op kunststofkernen en op het digitaal printen en structureren van vloerpanelen.

Servaco Product Testing – Joint Venture with VITO – werd in maart 2019 gestart en is gevestigd in België. Het bedrijf verleent laboratorium- en adviesdiensten binnen de nichemarkt van productemissietests en prestatiestests voor het reduceren van vluchtige organische stoffen. De productemissietests analyseren de impact van allerlei bouwproducten en consumentenmaterialen op de kwaliteit van de binnenlucht.

Met de toevoeging van de Flooring Industries Ltd. en Servaco Product Testing – Joint Venture with VITO, bestaat de MMFA nu uit 25 gewone leden (producenten van MMF-vloeren of hun Europese vertegenwoordigingen), 28 geassocieerde leden (leveranciers) en drie ondersteunende leden (wetenschappelijke instellingen).

-/-

Over MMFA: De Multilayer Modular Flooring Association is een organisatie die de toonaangevende producenten van vloeren in Europa en hun leveranciers vertegenwoordigt. De vereniging werd in oktober 2012 in München, Duitsland, opgericht door zeven Europese vloerproducenten. Het management van MMFA is sinds november 2019 verhuisd naar Brussel.