MMFA wordt ondertekenaar van de Circular Plastics Alliance

Brussel, 6 juli 2021 – De Multilayer Modular Flooring Association (MMFA) sluit zich aan bij de Circular Plastics Alliance om haar ambities om de circulariteit van kunststoffen te stimuleren te ondersteunen. De alliantie heeft zich als doel gesteld om het gebruik van gerecyclede kunststoffen in nieuwe producten geleidelijk te vergroten en de voordelen van gerecyclede kunststoffen binnen Europa te promoten. De Alliantie heeft zichzelf het ambitieuze doel gesteld dat tegen 2025 jaarlijks minimaal 10 miljoen ton gerecyclede kunststoffen moeten worden gebruikt voor de productie van nieuwe producten.

Matthias Windmöller (Windmöller), voorzitter van de MMFA, verklaarde: “Onze leden bij de MMFA zijn belangrijke spelers in de kunststofwaardeketen; zij bekijken reeds of ze de circulariteit van hun producten kunnen vergroten door het ontwerp van producten te onderzoeken en aan te passen om ze beter recyclebaar te maken. We kijken ernaar uit om onze expertise te delen met de Circular Plastics Alliance om hen te ondersteunen bij het bereiken van de doelstelling van 10 miljoen ton.” 

De Circular Plastics Alliance bestaat uit private en publieke belanghebbenden in de kunststofwaardeketen en heeft momenteel 282 ondertekenaars die de industrie, de academische wereld en de overheid vertegenwoordigen. De alliantie wordt ondersteund door de Europese Commissie in het kader van de European Plastics Strategy.

-/-

Over MMFA: Multilayer Modular Flooring Association is een organisatie die de toonaangevende producenten van vloeren in Europa en hun leveranciers vertegenwoordigt. De vereniging werd in oktober 2012 in München, Duitsland, opgericht door zeven Europese vloerproducenten. Het management van MMFA is sinds november 2019 verhuisd naar Brussel.