MMFA-leden bepalen de koers voor de toekomst met de verkiezing van een nieuwe Raad van Bestuur

Brussel, 18 juni 2024 – De jaarlijkse Algemene Vergadering van de Multilayer Modular Flooring Association (MMFA) heeft haar Raad van Bestuur gekozen voor de termijn 2024-2026. Jan Dossche (USFloors International) is herkozen voor een tweede termijn van twee jaar als Voorzitter, terwijl Sebastian Wendel (Classen) als Directeur terugkeert. Het Bestuur verwelkomt ook Pieter Wilmots (Unilin) als nieuw Bestuurslid, nadat Carl Ruland (Novalis) besloot zich niet opnieuw kandidaat te stellen. Michael Strack van PKF WMS GmbH & Co. KG werd als auditor aangesteld.

Met terugblik op de succesvolle twee jaar bij de MMFA ben ik de leden zeer dankbaar voor het hernieuwde vertrouwen dat ze in mij hebben gesteld. Ik verheug me op de samenwerking met het nieuwe Bestuur en wil namens de vereniging Carl Ruland bedanken voor zijn bijdragen als Coördinator van de Werkgroep Marktontwikkeling. In de komende periode wil ik ervoor zorgen dat onze sector net zo dynamisch blijft als sinds de oprichting van de vereniging. Ik kijk er ook naar uit om opnieuw twee jaar samen te werken met stakeholders en beleidsmakers over kwesties die voor ons belangrijk zijn, zoals circulaire economie en duurzaamheid.”, zei de herkozen Voorzitter van de MMFA, Jan Dossche.

Sebastian Wendel, vice-voorzitter, zei: “Als lid van het Bestuur van de MMFA sinds 2014 bedank ik de leden voor hun voortdurende steun in de afgelopen 10 jaar en kijk ik met enthousiasme en optimisme naar de toekomst van onze vereniging. Ik blijf me inzetten om het werk van de Technische Commissie te ondersteunen en leden meerwaarde te bieden met initiatieven zoals de Milieuproductverklaringen en Digitale Productpaspoorten.”

Het nieuw verkozen Bestuurslid Pieter Wilmots verklaarde: “Ik ben dankbaar voor de kans om in de komende termijn de Commissie Marktontwikkeling van de MMFA te leiden als Coördinator. Ik geloof dat als we de MMF-sector een stem geven en als we samenwerken om de juiste oplossingen voor de markt te bieden, we de meerlaagse categorie verder kunnen versterken. Ik kijk ernaar uit om mijn 11 jaar ervaring in de internationale vloerenindustrie te gebruiken voor ons werk in de MMFA.”

De Raad van Bestuur wordt gekozen door de Algemene Vergadering van de MMFA, het hoogste besluitvormende orgaan van de vereniging. Alle gewone leden maken deel uit van de jaarlijkse Vergadering, die verantwoordelijk is voor de verkiezing van de Raad van Bestuur voor een mandaat van twee jaar. Voorzitters van commissies worden intern verkozen door hun respectieve commissies.

-/-

Over MMFA: Multilayer Modular Flooring Association is een organisatie die de toonaangevende producenten van vloeren in Europa en hun leveranciers vertegenwoordigt. De vereniging werd in oktober 2012 in München, Duitsland, opgericht door zeven Europese vloerproducenten. Deze wordt nu geleid vanuit Brussel.

Beeldmateriaal

image

MMFA Board 2024-2026: Pieter Wilmots, Sebastian Wendel & Jan Dossche

(600.28 Kb)

Download
image

Jan Dossche (USFloors International): MMFA President 2024-2026

(630.77 Kb)

Download
image

Sebastian Wendel (Classen): MMFA Vice-President 2024-2026

(563.82 Kb)

Download
image

Pieter Wilmots (Unilin Flooring): MMFA Board member 2024-2026

(572.77 Kb)

Download