MMFA voegt met Klöckner Pentaplast een nieuw geassocieerd lid toe aan haar portfolio

Brussel, 26 september 2023 – MMFA, de Multilayer Modular Flooring Association, is verheugd te kunnen aankondigen dat Klöckner Pentaplast als geassocieerd lid tot de vereniging is toegetreden.

We verwelkomen Klöckner Pentaplast graag als het nieuwste, geassocieerde lid van onze MMFA. De doelgerichte toewijding van het bedrijf aan het leveren van duurzame oplossingen zal het portfolio van onze vereniging aanzienlijk verrijken. Met Klöckner Pentaplast aan boord kijken we uit naar het bevorderen van vruchtbare uitwisselingen, het verleggen van de grenzen van duurzaamheid en innovatie en het gezamenlijk vormgeven van de toekomst van onze industrieën”, zei Jan Dossche (COREtec®), President van de MMFA.

Helmut Schupfner, Global Manager Innovation Home, Building and Construction bij Klöckner Pentaplast, verklaarde: “De onwrikbare duurzame belofte en innovatieve folieoplossingen van Klöckner Pentaplast sluiten perfect aan bij de waarden van de vereniging. We kijken ernaar uit om onze expertise te delen en met gelijkgestemde industrieleiders samen te werken om positieve verandering te stimuleren.”

Klöckner Pentaplast (kp) is een kunststofproducent die doelgericht werkt aan de duurzame bescherming van alledaagse behoeften. Het bedrijf is opgericht in 1965, heeft 31 fabrieken in 18 landen en stelt meer dan 5.600 mensen tewerk die zich inzetten voor klanten over de hele wereld. Hun experts creëren innovatieve folies en trays zoals blisterverpakkingen die voor productveiligheid zorgen, voedselverspilling helpen voorkomen, medicatie evenals medische hulpmiddelen beschermen en de integriteit van talloze duurzame producten vrijwaren met hun farmaceutische verpakkingen.

Met de toetreding van Klöckner Pentaplast tot de MMFA telt het aantal leden van de vereniging nu 31 gewone leden (producenten van MMF-vloeren of hun Europese vertegenwoordigingen), 31 geassocieerde leden (toeleveringsbedrijven) en 3 ondersteunende leden (wetenschappelijke instellingen).

-/-

Over MMFA: Multilayer Modular Flooring Association is een organisatie die de toonaangevende producenten van vloeren in Europa en hun leveranciers vertegenwoordigt. De vereniging werd in oktober 2012 in München, Duitsland, opgericht door zeven Europese vloerproducenten. Deze wordt nu geleid vanuit Brussel.