MMFA-leden kiezen Jan Dossche als hun nieuwe voorzitter

Brussel, 27 juni 2022 – De laatste jaarlijkse algemene vergadering van MMFA bracht veranderingen met zich mee voor MMFA, de Multilayer Modular Flooring Association. Matthias Windmöller (Windmöller) is teruggetreden als voorzitter en maakt plaats voor de nieuw gekozen Jan Dossche (USFloors International) om de organisatie te leiden. Leden van de Algemene Vergadering herkozen Sebastian Wendel (Classen) en Carl Ruland (Novalis) als bestuurders voor een nieuwe termijn van twee jaar. Dr. Peter M. Hamberger van Hamberger Industriewerke GmbH werd herbenoemd als beoordelaar.

Ik wil de Algemene Vergadering bedanken voor het feit dat ze mij aan het roer van MMFA hebben geplaatst. Voortbouwend op de erfenis van mijn voorganger en de voortdurende inzet van Carl, Sebastian en de leden in het algemeen, ben ik van mening dat MMFA essentieel is om de relevantie van de sector te waarborgen, zowel op Europees niveau, als het gaat om beleidsontwikkelingen die gevolgen kunnen hebben ons of wereldwijd, en een stem hebben in standaardisatie”, verklaarde aankomend voorzitter van MMFA, Jan Dossche.

De vertrekkende voorzitter Matthias Windmöller verklaarde: “Ik dank de Algemene Vergadering voor het feit dat ze mij de kans hebben gegeven om al die jaren in de voorhoede van MMFA te staan. Aftreden was geen gemakkelijke beslissing, maar ik kijk ernaar uit de ontwikkelingen van de organisatie te blijven volgen. Ik hoop ook dat het harde werk dat we hebben gestoken in verschillende projecten, zoals de focus op EU-beleidsontwikkelingen om een ​​actieve rol te spelen bij het bereiken van de EU-doelstellingen voor de circulaire economie, de digitale transformatie van de organisatie of de lancering van EuFCA, positieve resultaten zal blijven opleveren.”

“Ik voel me vereerd door het vertrouwen dat de MMFA-leden ons schonken door hun steun voor de komende termijn opnieuw uit te spreken. Ik ben vastbesloten om het geweldige werk van de Technische Werkgroep de komende maanden voort te zetten, zodat de organisatie de hoogste kwaliteit van hun producten kan laten zien en kan blijven innoveren; het volgende spannende project is de ontwikkeling van een milieuproductverklaring (EPD)”, aldus Sebastian Wendel, vice-president.

Carl Ruland bedankte de stemgerechtigde leden voor een nieuwe herverkiezing en zei het volgende: “Als voorzitter van de Werkgroep Marktontwikkelig zal ik me concentreren op het leveren van accurate informatie die het bereik van de sector en de reikwijdte van de activiteiten van MMFA-leden weerspiegelt, zodat de relevantie van ons werk wordt erkend door belangrijke beleidsmakers en marktleiders.”

De Raad van Bestuur wordt gekozen door de Algemene Vergadering van de MMFA, het hoogste besluitvormende orgaan van de vereniging. Alle gewone leden maken deel uit van de Vergadering, die eenmaal per jaar plaatsvindt en verantwoordelijk is voor de verkiezing van de Raad van Bestuur en de voorzitters van de MMFA-commissies voor een mandaat van twee jaar.

-/-

Over MMFA: Multilayer Modular Flooring Association is een organisatie die de toonaangevende producenten van vloeren in Europa en hun leveranciers vertegenwoordigt. De vereniging werd in oktober 2012 in München, Duitsland, opgericht door zeven Europese vloerproducenten. Deze wordt nu geleid vanuit Brussel.

Beeldmateriaal

image

Carl Ruland, Sebastian Wendel & Jan Dossche:

(3.47 Mb)

Download
Jan Dossche

Jan Dossche (USFloors International): MMFA President 2022-2024

(2.26 Mb)

Download
Sebastian Wendel

Sebastian Wendel (Classen): MMFA Deputy 2022-2024

(1.03 Mb)

Download
Carl Ruland

Carl Ruland (Novalis): MMFA Board member 2022-2024

(104.12 Kb)

Download
Matthias Windmöller

Matthias Windmöller (Windmöller): MMFA Departing President

(442.68 Kb)

Download