SWISS KRONO treedt toe tot de MMFA als een gewoon lid

Brussel, 1 april 2021 - MMFA, de Multilayer Modular Flooring Association, verwelkomt SWISS KRONO uit Zwitserland als nieuw gewoon lid.

Matthias Windmöller (Windmöller), voorzitter van de MMFA, is verheugd over de nieuwste toevoeging aan de vereniging: “SWISS KRONO is een familiebedrijf met fundamentele expertise op het gebied van interieur, vloeren en bouwmaterialen. Met zijn open benadering van innovatie en zijn onafgebroken ambities op het gebied van duurzaamheid, is SWISS KRONO een geweldige aanvulling op ons ledenbestand bij MMFA.”    

Als het op innovatie aankomt, volgen we ons principe van de ‘SWISS KRONO Way of Doing Things’. Nieuwe oplossingen van nationale bedrijven worden gedeeld met de overige leden van de groep en succesvolle ontwikkelingen zullen in andere markten worden geïmplementeerd.  We kijken uit naar een vergelijkbare open samenwerking met MMFA-lidbedrijven om waardevolle ervaringen uit te wisselen,” aldus Max von Tippelskirch, Chief Strategy and Communication Officer (CSCO) bij SWISS KRONO.  

SWISS KRONO Group is een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van op hout gebaseerde materialen met het hoofdkantoor gevestigd in Luzern, Zwitserland. Het bedrijf biedt een breed assortiment aan interieurs, vloeren en bouwmaterialen. De groep heeft ca. 5.000 mensen op in tien productielocaties wereldwijd in dienst. De acht nationale bedrijven zijn actief in Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Hongarije, Oekraïne, Rusland en de VS. Hun producten worden in 120 landen verkocht. 

Door dit nieuwe lidmaatschap beschikt MMFA voortaan over 28 gewone leden (fabrikanten van MMF-vloeren of hun Europese vertegenwoordigers), 30 geassocieerde leden (toeleveranciers) en drie ondersteunende leden (wetenschappelijke instituten). 

-/-  

Over MMFA: Multilayer Modular Flooring Association is een organisatie die de toonaangevende producenten van vloeren in Europa en hun leveranciers vertegenwoordigt. De vereniging werd in oktober 2012 in München, Duitsland, opgericht door zeven Europese vloerproducenten. Het management van MMFA is sinds november 2019 verhuisd naar Brussel.