MMFA verwelkomt ADO Floor and Film als het eerste nieuwe lid van 2021

Brussel, 15 maart 2021 – MMFA, de Multilayer Modular Flooring Association, is verheugd ADO Floor and Film te verwelkomen als nieuw gewoon lid.

Doordat ADO Floor and Film zichzelf als doel stelt de natuurlijkheid van hout en steen te combineren met de duurzaamheid van composiet en PVC in hun vloerproducten, past deze onderneming perfect binnen onze vereniging. We kijken uit naar de samenwerking en verwelkomen de diversiteit aan lidmaatschappen,” aldus Matthias Windmöller (Windmöller), voorzitter van de MMFA.

Mr. Mustafa Sak, CEO van ADO Group, verklaarde: “ADO Floor en ADO Film verenigen samen met alle andere merken van ADO Group grote expertise binnen de bouwproductenbranche onder één dak. Als enige fabrikant van LVT- en SPC-vloeren in Turkije zijn we verheugd om ons bij de MMFA aan te sluiten en onze kwaliteit te verhogen.

ADO Floor is zijn productietraject begonnen met slechts 2 productielijnen en was in staat om zijn activiteiten voor het leveren van vloerproducten van superieure kwaliteit in slechts 5 jaar uit te breiden. Tegenwoordig vervaardigt het bedrijf vloerproducten met 25 productielijnen. In juli van dit jaar zal 20 miljoen vierkante meter jaarlijkse productiecapaciteit worden bereikt, en het uiteindelijke doel is een jaarlijkse productiecapaciteit meer dan 50 miljoen vierkante meter uiterlijk eind 2026. ADO Group is een familiebedrijf van de derde generatie met de heer Mustafa Sak als huidige CEO. De groep exporteert wereldwijd naar meer dan 80 landen. Ze heeft 11 productievestigingen wereldwijd en heeft meer dan 3.000 medewerkers in dienst.

Door dit nieuwe lidmaatschap beschikt MMFA voortaan over 27 gewone leden (fabrikanten van MMF-vloeren of hun Europese vertegenwoordigers), 30 geassocieerde leden (toeleveranciers) en drie ondersteunende leden (wetenschappelijke instituten).

-/-

Over MMFA: Multilayer Modular Flooring Association is een organisatie die de toonaangevende producenten van vloeren in Europa en hun leveranciers vertegenwoordigt. De vereniging werd in oktober 2012 in München, Duitsland, opgericht door zeven Europese vloerproducenten. Het management van MMFA is sinds november 2019 verhuisd naar Brussel.