MMFA verwelkomt USFloors International en Lamigraf als nieuwe leden

Brussel, 8 december 2020 – MMFA, of Multilayer Modular Flooring Association, deelt met genoegen mee dat USFloors International de vereniging vervoegt als nieuw gewoon lid en Lamigraf als nieuw geassocieerd lid.

“Met USFloors International en Lamigraf krijgen we er twee voortreffelijke leden bij. Beide zullen onze ambities om het imago van meerlaagse modulaire vloeren te promoten, verder versterken met hun competenties op het gebied van vloeren en verwante innovaties. Ik heet beide ledenvan harte  welkom bij de vereniging!” zei Matthias Windmöller (Windmöller), Voorzitter van MMFA.

Jan Dossche, medeoprichter en Voorzitter van USFloors International, stelde: “Als erkende “architect” van de categorie meerlaagse modulaire waterdichte vloeren kijken we ernaar uit om de inspanningen van de vereniging om onderzoek, ontwikkeling en normen binnen de categorie te promoten, te ondersteunen. ”

Rafel Bosch, Unit Business Director bij Lamigraf, voegde eraan toe: “Wij bij Lamigraf delen graag onze expertise en innovatieve ideeën voor het ontwikkelen van bedrukte decors voor vloeren en meubels met MMFA en zijn leden.”

USFloors International is een familiebedrijf dat in 2015 door de twee broers Dossche opgericht werd als een filiaal van USFloors Inc. Laatstgenoemde werd door Piet Dossche in 2001 in de VS opgericht en lanceerde in 2013 het gepatenteerde merk van meerlaagse waterdichte vloeren COREtec in de VS. Beide bedrijven werden eind 2016 overgenomen door SHAW Industries. COREtec Floors zet zijn spectaculaire groei in de VS en in Europa voort met zijn aanbod van eenvoudig te plaatsen, duurzame en aantrekkelijke oplossingen voor zijn klanten.

Lamigraf is een Spaans familiebedrijf dat in 1976 opgericht werd met als doel het ontwerpen, ontwikkelen en bedrukken van decors speciaal voor oppervlakken in de meubel- en vloerindustrie. Lamigraf heeft productiefaciliteiten in Spanje, Duitsland, Brazilië en China en wil zijn klanten innovatieve designoplossingen en de hoogste kwaliteitsnormen bieden.

Door dit nieuwe lidmaatschap beschikt MMFA voortaan over 26 gewone leden (fabrikanten van MMF-vloeren of hun Europese vertegenwoordigers), 31 geassocieerde leden (toeleveranciers) en drie ondersteunende leden (wetenschappelijke instituten).

-/-

Over MMFA: Multilayer Modular Flooring Association is een organisatie die de toonaangevende producenten van vloeren in Europa en hun leveranciers vertegenwoordigt. De vereniging werd in oktober 2012 in München, Duitsland, opgericht door zeven Europese vloerproducenten. Het management van MMFA is sinds november 2019 verhuisd naar Brussel.