MMFA heet Profol welkom als nieuw geassocieerd lid

Brussel, 29 september 2020 – MMFA, de Multilayer Modular Flooring Association, is blij aan te kunnen kondigen dat Profol zich onlangs bij de vereniging heeft aangesloten als nieuw geassocieerd lid.

MMFA verwelkomt Profol, een expert op het gebied van in gegoten films en platen, als nieuwe lid. Met hun expertise in het ontwikkelen van duurzame speciale films voor vloerproducten, past Profol perfect bij de vereniging en voegt het grote waarde toe aan ons bestaande ledenbestand”, aldus Matthias Windmöller (Windmöller), president van de MMFA.

Udo Steinhauer, Director Business Development bij Profol, verklaarde: “MMFA brengt een breed scala aan stakeholders samen met expertise op veel verschillende gebieden die zeer relevant zijn voor ons bedrijf. We zijn verheugd om geassocieerd lid te mogen worden en kijken uit naar een succesvolle samenwerking met MMFA en haar leden.

Profol produceerde zijn eerste gegoten films in 1980 en is sindsdien uitgegroeid tot een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van gegoten polyolefinefilms en -platen voor een verscheidenheid aan toepassingsgebieden, zoals vaste installaties, meubilair, verpakkingen, constructies en vloeren. Profol zet zich in op het gebied van milieubescherming en het duurzaam gebruik van energie door het integreren van recyclebare materialen binnen de productieprocessen. Het hoofdkantoor van Profol is in Duitsland gevestigd. Profol heeft productievestigingen in heel Europa, Amerika en Azië. Het bedrijf heeft wereldwijd 500 mensen in dienst en levert elk jaar meer dan 120.000 ton aan capaciteit voor kunststof film- en plaatproducten.

Door dit nieuwe lidmaatschap beschikt de MMFA voortaan over 25 gewone leden (fabrikanten van MMF-vloeren of hun Europese vertegenwoordigers), 30 geassocieerde leden (toeleveranciers) en drie ondersteunende leden (wetenschappelijke instituten).

-/-

Over MMFA: De Multilayer Modular Flooring Association is een organisatie die de toonaangevende producenten van vloeren in Europa en hun leveranciers vertegenwoordigt. De vereniging werd in oktober 2012 in München, Duitsland, opgericht door zeven Europese vloerproducenten. Het management van MMFA is sinds november 2019 verhuisd naar Brussel.